Hjälp till att fylla Daisys tankar!

Äntligen är DC-3 Daisy i luften igen, efter nästan tre år på marken! Ett imponerande ideellt arbete på tusentals mantimmar har utförts av föreningens funktionärer och äntligen är vi nästan i mål. 

Vad som återstår innan vi kan börja flyga inkomstbringande medlemsflygningar igen är att vi måste genomföra ett antal timmar utbildningsflygningar med våra piloter, som under resans gång har förlorat sina behörigheter att flyga DC-3. Det blir säkert ett tiotal timmar utbildningsflygningar, där vi inte kommer att få några intäkter, bara utgifter. 

Alla som har bil vet hur dyrt det är att tanka nuförtiden och detsamma gäller givetvis även Flygande Veteraner och Daisy, fast många gånger om! Att fylla de två främre tankarna, som rymmer 750 liter vardera, med AVGAS 100LL flygbränsle, kostar med ett literpris på ca 33 kronor, totalt nästan 50.000 kr! Det är en tung utgift för en förening som inte har haft några intäkter på länge. 

Vi vet dock att många flygintresserade i Sverige älskar Daisy lika mycket som vi gör och vi vädjar nu om ditt stöd! Hjälp till att fylla Daisys tankar med AVGAS 100LL, så att våra piloter kan genomföra sina utbildningsflygningar.

Skänk en gåva till Daisys bränsle, stor eller liten spelar ingen roll. Alla bidrag går oavkortat till att få Daisys Pratt & Whitney R-1830 Twin Wasp-motorer att mullra lika skönt som vi är vana vid från flygdagar runt om i landet. 

Du kan skänka din gåva här på vår hemsida både med kort och Swish.

Hjärtligt tack för att du stödjer DC-3 Daisy och föreningen Flygande Veteraner!