Bli Daisy-volontär!

Nu under vintern står Daisy i hangaren på Västerås flygmuseum och våra mekaniker genomför ett omfattande underhållsarbete på henne.  De följer ett noga dokumenterat underhållsprogram, där varje moment är specificerat och även hur lång tid just det momentet förväntas att ta. Totalt är det 2500 arbetstimmar som ska genomföras innan Daisy ska rulla ut ur hangaren i början på april. Detta för att vi ska hinna genomföra skolflygningar med våra piloter, innan flygprogrammet med medlemsflygningarna drar igång. Men det är en kamp mot klockan. Om de ska hinna måste de ha hjälp och nu har Du möjlighet att göra en värdefull insats! Bli Daisy-volontär och ta chansen att få arbeta handgripligen med Daisy!

Mekanikerna genomför det viktigaste först och sedan resten av punkterna på listan. En stor punkt som har halkat ner på listan är utvändig rengöring och polering av vingar och kropp. Den punkten beräknas ta cirka 200 arbetstimmar att genomföra, men det är osäkert om det hinns med. För att försäkra oss om att Daisy kommer att blänka lika vackert som de övriga nordiska DC-3:orna ber vi nu dig om hjälp! 

Vi vill sätta ihop ett gäng med Daisy-volontärer som kan rycka in och hjälpa till när det behövs. Det är alltså inte fråga om ett enstaka tillfälle, utan vid ett flertal tillfällen, tills arbetsmomentet är klart. Det är fråga om fysiskt arbete, i detta fall putsning med maskin och för hand. Så du får inte vara rädd att ta i och bli lite smutsig. Det är en stor fördel om du bor i eller på pendlingsavstånd från Västerås. Arbetet är tänkt att genomföras på helger, så att även du som förvärvsarbetar kan delta. Arbetet kommer att samordnas av våra mekaniker.

När vi har fått tillräckligt många anmälningar kommer vi att samla hela gänget hos Daisy på Västerås Flygmuseum för att genomföra en kortare utbildning, där vi går igenom vad man ska och inte ska göra. Detta för att arbetet ska genomföras säkert, både för dig och Daisy. 

Låter det intressant? Anmäl dig i så fall direkt, för att det brinner lite i knutarna! Att arbeta handgripligen med Daisy och se henne blänka efter rengöring och polering kommer att bli en minnesvärd upplevelse. För alla som är intresserade av luftfartshistoria och vill göra en värdefull insats, är detta en unik möjlighet. Att vara en del av ett gäng volontärer som arbetar tillsammans för att bevara Daisy är både meningsfullt och givande.

Klicka här för att anmäla ditt intresse för att bli Daisy-volontär!

Foton: Håkan Lif