Teknikdagen vid Erk Orsas i Rudskoga

Teknikdagen + Daisy = Sant? Chans till en helhetsupplevelse utöver det vanliga!

I den vackra värmlandsbygden Rudskoga vid sjön Skagern anordnas varje sommar ett stort och trivsamt bygdeevenemang -Teknikdagen i Rudskoga!

Namnet till trots handlar det inte bara om motorer och maskiner, även om de har sin givna plats.

Här vill vi i Rudskoga Hembygdsförening genom ett brett samarbete ge något till alla åldrar, möta många olika intressen och ge upplevelser av de mest skilda slag.

Vid Hembygdsgården Erk Orsas samlar vi skickliga slöjdare & byggnadsvårdare – fjäderfä & fyrfotadjur – olika inslag om jakt & fiske, en liten kvalitetsmarknad – Bygdens Produkter i form av hembakt – hemkokt och odlat, buskspel, loppis m m.

Om det blir som vi hoppas och Daisy kommer, blir hon naturligtvis en höjdpunkt i dubbel bemärkelse.

Och hon kommer att synas i ett spännande sällskap med bl a vackra arbetande ardennerhästar – “Den Talande Bilen” – samt fordon av alla tänkbara varianter i form av både veteraner och värstingar. Man vet aldrig vilka överraskningar man hittar på en Teknikdag i Rudskoga!

Intressanta utställningar och demonstrationer finns alltid, liksom att bra mat och gott kaffe är ett måste för en lyckad dag.

Teknikdagens tekniska tema 2017 heter “Gods & Persontransporter” – ett innehållsrikt ämne som det går att utveckla på många sätt.

Evenemanget har en given plats bland värmländska bygdeevenemang och lockar en stor publik.

Vi brukar säga att Teknikdagen vid Erk Orsas – den kan ej beskrivas – den måste upplevas! Varmt välkomna!

I år finns det chans till något alldeles extra:

Möjligheten att få flyga med den historiska DC3:an “Daisy” från Västerås till Karlskoga och där bli hämtad för transport en halvtimmes söderut genom ett sommarvackert landskap till Rudskoga och Teknikdagen.