Statusrapport DC-3 Daisy

Den 28 maj 2021 lyfte Daisy äntligen från Västerås-Hässlö igen. Det var första gången sedan säsongen 2019 och var en sk. MCF – Maintenance Check Flight, en kontrollflygning som är rutin efter att underhållsarbete har utförts. Bland annat monterades Daisys båda vingar bort och inspekterades och diverse plåtarbeten utfördes under säsongen 2020.

Vid den korta kontrollflygningen noterades några anmärkningar, som måste åtgärdas innan Daisy får tillbaka sitt efterlängtade luftvärdighetstillstånd. Alla anmärkningar planeras att vara åtgärdade i början av nästa vecka. Sedan ska ytterligare en kontrollflygning utföras, för att verifiera att Daisy är i perfekt skick. Sedan är det upp till Transportstyrelsen att ge Daisy tillbaka sitt luftvärdighetstillstånd.

När tillståndet väl är på plats, vilket beror på Transportstyrelsens handläggningstid, så ska ett intensivt utbildningsprogram för våra piloter genomföras. Samtliga piloter har förlorat sitt tillstånd att flyga DC-3 på grund av att det gått så lång tid sedan de flög Daisy senast.
Om allt går som vi hoppas och planerar så är Daisy i luften igen nästa vecka, eller veckan efter. En rimlig uppskattning är att medlemsflygningarna kan starta andra halvan av juli.

Vi öppnar inte bokningen till flygningarna på webben, innan vi är säkra på att de kan genomföras. Vi kommer att informera alla medlemmar via e-post, på hemsidan och på Facebook när bokningen öppnar, så var redo!

Vi kan garantera att alla Flygande Veteraners funktionärer gör sitt yttersta och arbetar hårt och intensivt med målet i sikte att vi äntligen kan starta med medlemsflygningarna igen! Hoppas att vi kommer att få se dig ombord på Daisy under 2021!

Hjärtligt tack för att du stödjer Flygande Veteraner! 

Foto: Jörgen Nilsson