Daisy i Ronneby – träffar vänner från Daks over Normandie

Daisy ankom på lördag förmiddag till Ronneby och Nostalgiafestivalen. Resan från Västerås gick i fantastiskt sommarväder och besökarna på Ronnebyfestivalen kunde under dagen avnjuta alla former av motorhistoria i perfekt väder. På Kallinge, Ronnebys flygplats, träffade vi på en av de svenska hopparna som, precis som Daisy, deltog i Daks over Normandie den 5 juni. Gemensam förhoppning är att vi ska kunna genomföra hoppningar av samma typ i Sverige framöver.

Under lördagen genomfördes en mycket uppskattad rundtur över Karlskrona o Ronneby, med ett extra varv över Ronneby Brunnspark där Nostalgiafesten ägde rum, detta avslutade också dagen för Daisy.

De som flög med Daisy till Ronneby och avnjöt Nostalgiafestivalen under lördagen hade fortsatt fullt program under söndagen. Dagen inleddes med en tur med Torpedbåten T 38 som bland annat innebar att man fick avnjuta ljudet av 3 st Isotta Fraschini 184C á 1500 Hk = 4500 Hk, 40 – 45 knop, nästan lika underbart ljud som Daisys två motorer. Vi gjorde två turer i Karlskrona skärgård och kunde njuta av en motorhistorisk tur i fantastiskt väder. Under förmiddagen gavs också möjlighet att studera marinhistoria på Marinmuseet i Karlskrona. Innan vi tog bussen till Kallinge flygplats för avresa mot Västerås besöktes ytterligare två mycket intressanta museer i Karlskrona, Porslinsmuseet och Bilmuseet, båda organiserade av Albinson& Sjöbergs. Albinson & Sjöberg är vår samarbetspartner för besöket på Nostalgia och turen till Ronneby och Karlskrona.

Medan Ronneby/Karlskrona resenärerna roade sig i Karlskrona gjorde Daisy en längre medlemsflygning som bland annat innehöll en mellanlandning för tankning i Kalmar med efterföljande tur över Öland och Ölands södra udde, längs kusten ned till Utklippan för att svänga in mot Karlskrona och åter in över Ronneby och landning på Kallinge. Allt i ett fantastiskt väder med suverän sikt.

Ca 1530 steg Ronneby/Karlskrona resenärerna ombord på Daisy för återresan till Hässlö. Men förhoppningsvis många nya intryck och minnen. Om ett år är det dags igen.