Vänner på Facebook sponsrade Daisys nya tändstift!

Vid en kontrollflygning av Daisy som genomfördes i maj kunde teknikerna konstatera att motorerna inte gick riktigt som förväntat, varför beslut togs att byta ut alla tändstiften i båda motorerna. Som ni säkert vet så har varje motor 14 cylindrar och varje cylinder har två tändstift. Det blir totalt 56 tändstift och varje tändstift kostar 410 kr (40€) styck, vilket totalt blir ca. 23.000 kr! Det är en ansenlig summa, speciellt nu när vi inte har några intäkter från flygningar, men bytet var helt nödvändigt.

Sedan i slutet av förra året är Flygande Veteraner godkänd som ideell välgörenhetsorganisation på Facebook, vilket innebär att vi utan avgifter kan ta emot donationer. 100% av donerade pengagåvor kommer alltså föreningen tillhanda.

Vi vet att många flygintresserade i Sverige älskar Daisy lika mycket som vi gör och uppskattar hennes skönt mullrande motorer på flygdagar runt om i landet. Många av dessa är även Daisys vänner på Facebook och vi fick därför idén att starta en insamling där, för att samla in pengarna som behövs för att köpa nya tändstift. Vi kom också på att de som skänkte en summa motsvarande kostnaden för ett nytt tändstift, skulle få ett av Daisys gamla uttjänta tändstift som gåva.

Gensvaret på insamlingen blev mycket stort stort och när insamlingen var avslutad kunde vi glatt konstatera att vi på några veckor fått in över 100 donationer och lyckats samlat in det önskade beloppet och lite till. Några donationer kom även in via vår hemsida, där man även kan skänka en gåva via Swish.

Vi vill rikta ett hjärtligt tack till alla som skänkte en gåva till denna insamling! Alla tändstiften är nu utbytta och de av er som skänkte 410 kronor eller mer är välkomna till Västerås flygmuseum, för att hämta ett av Daisys gamla tändstift!

Starta en insamling på Facebook och hjälp till att hålla Daisy flygande!

Visste du om att du kan starta en egen insamling på Facebook till förmån för Flygande Veteraner? Det är ett snabbt och enkelt sätt att bidra till att hålla Daisy flygande.

Du kan till exempel starta en insamling inför din födelsedag och be dina vänner om gåvor till insamlingen istället för en present eller som en extra gåva. På så sätt kan din högtidsdag hjälpa till så att Daisy kan flyga vidare. Visst är det bra!? Men det behöver inte bara vara inför din födelsedag. Du kan säkert hitta på andra bra anledningar!

Facebook-insamlingar är enkla att starta och det är lätt att ge gåvor. Du startar insamlingen på Flygande Veteraners Facebook-sida, eller så använder du länken nedan. Fyll i hur mycket pengar du vill samla in och bjud in släkt och vänner – sen är det klart! Dela din insamling på Facebook och se pengarna växa! Transaktionerna sker via säkra kortbetalningar och Facebook tar inte någon avgift, så 100% av donationerna går direkt till Flygande Veteraner!

https://www.facebook.com/fund/flygandeveteraner/

Vill du inte använda Facebook? Du kan även skänka en gåva till Daisy med Swish eller kort här på vår hemsida.

Hjärtligt tack för att du stödjer DC-3 Daisy och föreningen Flygande Veteraner!

 

Daisyfoto: Gunnar Åkerberg