Den Stora Smakresan

Lördagen den 19 augusti landade, ”Prinses Amalia” DDAs DC-3, PH-PBA, på Hässlö för ett par dagars intensivt program tillsammans med vår ”Daisy”, SE-CFP.
Spendrups hade i år valt att sponsra Flygande Veteraner och våra flygningar med Daisy. Denna sponsring innebar bl a att Daisy under perioden 20 – 23 augusti tillsammans med Prinses Amalia deltog i aktiviteterna kring ”Den Stora Smakresan” som Spendrupsägda Mariestads genomförde.

”Mariestads” genomförde för 4:e året i rad ”Den Stora Smakresan”, varje år med historiska transportmedel. Tidigare år har man gjort detta i samarbete med Ostindienfararen, Kanalbåt på Göta Kanal samt historiskt tåg.

Söndagen den 20 augusti genomfördes den första etappen, till Visby, och detta i ett fantastiskt väder. Denna flygning var också smått historisk på två sätt, det var i år 80 år sedan den första DC 3an landade på Bromma, och den var Holländsk, samma år landade en svensk DC 3a som nummer två på Bromma.

Vidare hade Daisy och Princes Amalia sällskap av ”Mean Machine” över Stockholm vilket innebar att vi samtidigt över Stockholm hade 5 stjärnmotorer med dessas fantastiska ljud. Det var många år sedan sist.

Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson hade valt att tillsammans med Årets Kock-vinnarna Thomas Sjögren, Johan Backeus och Filip Fastén göra en resa till Visby, Kristianstad och Berlin och att på respektive plats göra nedslag/besök som hade en relation till öl och/eller annan kulinarisk aktivitet.