Flight 65 – VIP-flygning till Arlanda flygplats

De flesta av oss har nog besökt Arlanda flygplats ett antal gånger när vi varit på väg till resmål inom och utom landet. Terminalerna, butikerna och gaterna har vi sett, men vad händer egentligen “bakom kulisserna” på en storflygplats som Arlanda? Det kommer vi att få se den 17 september!

Följ med till ett studiebesök på Arlanda, Sveriges största flygplats! Den 17 september är “röda mattan” utrullad för oss då vi landat med Daisy. En egen buss hämtar oss som kör oss till Swedavia Arlanda VIP-service, som kommer ta väl hand om oss i den stora VIP-loungen. Vi serveras lite förfriskningar, får en presentation om deras verksamhet samt får våra “Visitors badge”, som krävs för att få tillträde till allt intressant.

Därefter kommer bussen tillbaka för en rundtur runt Arlanda “Airside”, där vi kommer att få se ramper/gater, taxibanor, start/landningsbanor, hangarer samt nya driftområden mm. Allt detta är sådan man inte får se när man reser som passagerare på flygplatsen.

Efter bussturen återvänder vi till VIP-avdelningen för att inta en lättare lunch, bestående av räksmörgås, lättöl/kall dryck samt kaffe/te.

Efter lunchen tar vi åter bussen, denna gång till Brandstation Öst, som kommer att visa och berätta om sin verksamhet.

Rika på upplevelser och nya kunskaper återvänder vi till Daisy för återfärd hem till Västerås igen.

Minst 15 deltagare måste ha anmält sig för att denna flygning ska gå runt ekonomiskt och kunna genomföras. Boka därför så snart som möjligt för att säkerställa att flygningen blir av.

Flygfakta

Flygning/Resa: VIP-flygning till Arlanda flygplats
Flightnummer: 65
Avreseplats: Hässlö Flygförening, Västerås
Starttid: 2022-09-17 kl. 09.00 (Samling 1 timme innan)
Åter: 2022-09-17 cirka kl. 17.00
Kostnad: 2700 kronor (inkl. förfriskningar och lättare lunch)

Boka nu!

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 65 – VIP-flygning till Arlanda flygplats

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.