Regler och förutsättningar för våra flygningar 2022

Vem får flyga med?
För deltagande på samtliga resor krävs medlemskap i föreningen Flygande Veteraner. En kostnad, för närvarande 350 kronor per kalenderår, som tillkommer på resekostnad för den som inte redan är medlem. Notera att barn upp till 12 års ålder har gratis medlemskap men måste ändå vara registrerade i vårat medlemsregister. Full avgift för flygningen måste dock betalas. Alla är välkomna som medlemmar och du anmäler dig enkelt här!

Bokning

Du bokar flygningar på hemsidan på sidorna för de olika flygningarna. När du hittat den resa du vill boka loggar du in och bokar direkt online. Du kan betala med kort eller Swish direkt vid bokningen eller via bankgirofaktura som skickas med e-post. Det går även att boka i Medlemportalen Mina Sidor. Instruktion om hur du bokar hittar du här. 

Om du har problem med att boka online kan du kontakta bokningsansvarig på e-postadress: resor@flygandeveteraner.se eller Flygande Veteraners Servicecenter som är bemannat måndag-torsdag mellan klockan 11.00 och 14.00.

Om flygningen är fullbokad så kan du ange att du är intresserad av att stå på kölista, så kontaktar vi dig om det på grund av avbokningar blir lediga platser tillgängliga.

Betalning

Resan betalas enklast online med kort eller Swish direkt vid bokningen. Betalning kan även göras via bankgirofaktura som skickas med e-post. Om betalning sker via bankgiro så var noga med att ange rätt bankgironummer och OCR-nummer vid betalning. Resan ska vara betald senast 14 dagar innan avresa, oavsett förfallodatum som står på bankgirofakturan. Se även informationen för respektive flygning om speciella betalningsregler gäller.

Vad ingår i resans pris?

Flygresan till och från destinationsorten och i förekommande fall busstransfer på destinationsorten, t ex till och från hotell eller till och från besöksobjekt. Mat och logi tillkommer om inte annat anges. Vidare kan enklare catering ingå under resan om flygtiden uppgår till en timme eller mer. Catering kan därför inte förväntas på våra kortresor.

Avbokning

Avbokning sker via detta formulär. Om avbokning sker tidigare än 30 dagar innan avresa återbetalas hela resans pris. Vid avbokning senare än 30 dagar, men tidigare än 14 dagar innan avresa återbetalas 50% av resans pris. Vid avbokning senare än 14 dagar innan avresa måste fullt pris för resan erläggas, dvs återbetalning görs inte. I fall av sjukdom gäller egen reseförsäkring. Vid resor till utlandet gäller det sista avbokningsdatum som anges i beskrivningen av resan.

Avbokningsregler under pandemin: Avbokning som sker senast 14 dagar före avresa återbetalas till fullo.

Försäkringar

Passagerare som flyger med Daisy är försäkrade i försäkringsbolaget Marsh. I princip gäller samma villkor som gäller för resor med charterflygbolag. Varje passagerare är sålunda försäkrad för en miljon kronor och har en bagageförsäkring. Betalar man resan med kreditkort, ger en del kortföretag ett visst skydd.

Force majeure

Föreningen har inte ekonomi som tillåter att föreningen bekostar passagerarnas hemresa om flygplanet skulle bli stående på en avlägsen flygplats på grund av tekniska fel eller andra orsaker utanför föreningens kontroll. Föreningen gör då vad den kan för att medverka till
passagerarnas hemresa, men se till att du har kontanter, betal-, eller kreditkort för att själv bekosta din hemresa med annat färdmedel. Kontrollera med ditt eget försäkringsbolag vad som gäller.

Inställda flygningar

Huvudsyftet med våra flygningar är att erbjuda en trevlig flyghistorisk upplevelse. Om inte detta kan uppnås, till exempel på grund av dåligt väder, kan flygningar inställas eller uppskjutas, ofta med kort varsel. Resa kan även komma att ställas in då allt för få medlemmar bokat en resa. Betald resa återbetalas.

Bagage

Resande får medföra bagage om högst 8 kg.

Incheckningsrutiner

Inställelse ska ske på anvisad flygplats en timma före avgång. Utgång för transport till planet sker ca 30 minuter före avgång. Vi har inte möjlighet att vänta på den som kommer för sent.

Säkerhetsrutiner

De ökade internationella säkerhetskraven på flygplatserna påverkar även vår verksamhet. Daisys passagerare kan räkna med att passera flygplatsernas säkerhetskontroller. Allt bagage räknas som handbagage när vi flyger med Daisy. Lämna knivar, saxar och liknande
hemma. Vätskor inklusive parfym och smink som krämer och tandkräm får innehålla: Högst en dl vardera och allt måste förvaras i en liten plastpåse som kan erhållas på flygplatser. Påsen ska visas upp vid passering av säkerhetskontrollen.

OBS! För deltagande på samtliga resor krävs medlemskap i föreningen Flygande Veteraner.

Tillbaka till medlemsflygningar