Flight 46 – Flygvapenmuseum, Linköping

Följ med DC-3 Daisy till Linköping och 40-årsjubilerande Flygvapenmuseet!

Upplev det svenska militärflygets utveckling under 1900-talets första hälft. Följ med på en resa genom den farligaste eran i svensk flyghistoria och möt hjältarna och flygpionjärerna. Om du aldrig varit på Flygvapenmuseum eller om det var ett bra tag sen du var där, så rekommenderar vi varmt ett besök! Det finns nya utställningar och befintliga utställningar har uppdaterats och kompletterats. 

Ta del av en unik samling militärflygplan och andra föremål med koppling till flygets hundraåriga historia. Kliv rakt in i tidstypiska svenska hem från andra halvan av förra seklet och känn hur tiden stått still i utställningen om kalla kriget – en tid när hela världen bävade inför ett krig som aldrig bröt ut.

På museets bottenvåning vilar DC-3:an, ett spaningsflygplan med en mycket speciell historia. Det nedskjutna spaningsflygplanet bärgades efter 50 år på havsbottnen. Nu ser du det i en suggestiv och tankeväckande utställning om politiskt spel och de anhörigas mångåriga sökande efter sanningen.

Vi flyger till Linköping och tar en veteranbuss till 40-årsjubilerande Flygvapenmuseum. Vi får guidad visning och kommer också att få se museets verksamhet och samlingar bakom kulisserna, magasinet mm. Det är delar som inte är öppet för allmän visning. Lunch äter vi i museets restaurang.

Resefakta

Flygning/Resa: Flygvapenmuseum, Linköping
Flightnummer: 46
Avreseplats:
Västerås Flygmuseum, Västerås
Starttid:
2024-09-07 09:00 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2024-09-07 17:00
Ansvarig:
Göran Lidenvik
Kostnad: 2600 kronor (Inklusive transfer. Lunch tillkommer)

Boka

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 46 – Flygvapenmuseum, Linköping

Foton: Flygvapenmuseum