Flight 39 – Kanalfartyg på Dalslands kanal

En av världens vackraste vattenvägar

Vi flyger DC-3, Daisy, ett K-märkt veteranflygplan byggt 1943, från Västerås till Trollhättan, njuter av landskapet och den utmärkta servicen ombord. Det blir dag med både flyg-, buss-, fartyg- och tågupplevelse på en och samma dag!

I Trollhättan byter vi till buss som tar oss på slingrande vägar i Dalslands skogar till Håverud. Här blir det nytt byte till nästa veteran, kanalfartyget Storholmen från 1896. Nu får vi glida långsamt på mörka vatten genom elva slussar upp till Långbron.  Ombord blir det lunch med råvaror från trakten, tillagade i fartygets kök. 

I Bengtsfors, som är den tredje största centralorten i Dalsland, blir det ytterligare byte av veteranfärdmedel. Det blir tåg på Dal-Västra Värmlands Järnväg, DVVJ. Den byggdes 1928 på sträckan Mellerud-Bengtsfors-Arvika, numera trafikeras endast sträckan Bengtsfors-Mellerud under sommarmånaderna. Här blir det rälsbuss, typ Y1 från 1980-talet, som delvis följer kanalens sträckning. Vi stiger av i Håverud och tar buss till Trollhättan och Daisy vidare till Västerås. 

En flyg-, buss-, fartygs- och tågupplevelse på samma dag!

Resefakta

Flygning/Resa: Kanalfartyg på Dalslands kanal
Flightnummer:
39
Avreseplats:
Västerås Flygmuseum, Västerås
Starttid:
2024-08-14 kl. 07:30 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2024-08-14 18.00
Reseledare:
Gabriella Blomquist, 070 761 49 14
Sista anmälningsdag:
2024-07-10, men gärna så snart som möjligt!
Kostnad:
5200 kronor (buss, tåg och båtturen med lunch ombord ingår)

Boka

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 39 – Kanalfartyg på Dalslands kanal