Flight 34 – Husqvarna museum – 400 år av industriell historia

Husqvarna museum och överflygning över Visingsö Fly in!

På Husqvarna Museum får du ta del av 400 års industriell historia på 2 400 kvadratmeter, en upplevelse som passar såväl för Husqvarna-fantaster som för hela familjen.

Vi flyger med vår Daisy till Jönköpings flygplats. På vägen gör vi en brant sväng ner mot det lilla gräsfältet på Visingsös nordligaste del, där flygentusiaster i Jönköpings flygklubb för 30:e året i rad arrangerar sitt populära Fly In. Vi gör en lågsniff över fältet för att på vårt sätt hälsa på alla deltagare. Vi kan inte landa där med Daisy, så vi sätter kurs mot Jönköpings flygplats

Där väntar vår buss med destination Husqvarna. Väl i staden så besöker vi Husqvarnas eget museum där vi få ta del av Husqvarnafabrikens alla möjliga skapelser. De har producerat mängder av artiklar som har använts i svenska hem under uppbyggnaden av det moderna Sverige. 

Husqvarnas historia inleds i början av 1600-talet, då kung Gustav II Adolf beslutade att grunda en gevärsfabrik, som senare utvidgades med ett borrverk baserat i Huskvarna. Hundratals år senare har otaliga människor, produkter och verksamheter passerat genom portarna.

Eftersom Husqvarnas portfölj har förändrats i takt med den svenska industriella utvecklingen bjuder Husqvarna Museum på lite av allt möjligt, inklusive militära vapen, jaktvapen, gjutjärnsspisar, hushållsapparater, symaskiner, cyklar, mopeder, motorcyklar, motorsågar, grästrimmers, traktorer, robotgräsklippare och mycket mer. En omfattande produktflora som har gjort att Husqvarna har varit ett känt varumärke i flera århundraden.

Vill man inte besöka museet så kan man sätta sig med en glass nere vid stranden och njuta av en förhoppningsvis skön sommardag och kika ut mot Visingsö. Med lite tur kan man se Daisy göra en rundflygning med flygklubbens medlemmar över Visingsö. Annars går man bara runt i en trevlig stad och njuter eller man kan ta en långpromenad till närmaste stad, Jönköping.

Lunch tar vi i samband med museibesöket på någon av de många restauranger som finns på promenadavstånd från museet.

När vi har fått insupa kulturen på Husqvarnamuseet så kommer bussen och hämtar oss för återfärd till flygplatsen och en härlig flygtur med Daisy tillbaka till Västerås.

Resefakta

Flygning/Resa: Jönköping / Husqvarna museum
Flightnummer: 34
Avreseplats: Hässlö Flygförening, Västerås
Starttid: 2024-08-03 kl. 09.30 (Samling 1 timme innan)
Åter: 2024-08-03 kl. 17.00
Reseledare: Björn Crantz
Kostnad: 3800 kronor (inklusive transfer, lunch på egen bekostnad)

Boka

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 34 – Jönköping / Husqvarna museum