Flight 33 – Söderhamn F15 Flygmuseum 25 år

Följ med DC-3 Daisy till Söderhamn och F15 Flygmuseum!

Vi flyger till Söderhamn och F15 Flygmuseum som firar 25-årsjubileum med ett flygevenemang. Denna dag kommer flera historiska flygplan på besök och deltar i firandet. Bland annat planerar våra vänner i den finska DC-3-föreningen gästa evenemanget med sin vackra och silverblänkande DC-3. Förhandlingar förs även med den norska DC-3-föreningen Dakota Norway, så har vi riktig tur så kommer vi få se tre DC-3:or på plats i Söderhamn! Swedish Airforce Historic Flight deltar med Sk 16 och Saab B 17. Sk 50 Saab Safir med flera flygplan står också på programmet. 

Inom det område som idag utgör F 15 Flygstaden bedrevs militär flygverksamhet under cirka 60 år. I stort sett all den infrastruktur som byggdes upp under den tiden finns kvar och står till förfogande än idag. Här finns förutom rullbana (start- och landningsbana) hangarer, flygledartorn och uppställningsplatser.

F 15 Flygmuseum ligger i direkt anslutning till flygfältet. Här finns förutom alla flygplan som varit baserade på Hälsinge Flygflottilj F 15, en mycket avancerad flygsimulator där man på ett realistiskt sätt kan få prova att flyga Viggen. Bland de autentiskt utställda planen finns bland annat den legendariska J 29 Flygande Tunnan och den mäktiga J 37 Viggen.

Man kommer också att arrangera en militärloppis med försäljning av märken, dekaler, uniformsdetaljer, tröjor, unika klädhängare mm.

Flera organisationer visar sin verksamhet: Räddningstjänsten,​ FRO, Röda Korset, Lottorna, Hemvärnet, Bilkåristerna,​ Civilförsvaret, Hälsinglands fordonshistoriker m.fl.​

​Och du kommer inte att behöva gå hungrig! Det kommer att finnas servering av Kólbullar, hamburgare, korv, kaffe, läsk m.m.​

​För mer information om evenemanget, besök museets hemsida.

Resefakta

Flygning/Resa: Söderhamn / F15 Flygmuseum 25 år
Flightnummer: 33
Avreseplats:
Västerås Flygmuseum, Västerås
Starttid:
2024-07-27 10:00 (Samling 1 timma innan)
Åter:
2024-07-27 17:00
Reseledare: Per-Olov Bortas
Kostnad: 2950 kronor

Boka

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 33 – Söderhamn / F15 Flygmuseum 25 år

Foto: F15 Flygmuseum