Flight 28 – Jubileumsflygning till Ljungbyhed och Röstånga

Följ med DC-3 Daisy till Ljungbyhed och Röstånga och återupplev Daisys första flygning i Flygande Veteraner för 40 år sedan, som genomfördes i juni 1984. Det kommer att bli en riktig nostalgitripp! 

Vi landar på före detta Krigsflygskolan F 5, även känd som F 5 Ljungbyhed, som var en flygskola inom svenska flygvapnet. Den verkade från 1926 till 1998

Vi kommer under denna jubileumshelg bland får delta i en minnesmarsch från byn Röstånga till platsen där ett amerikanskt bombplan störtade för 80 år sedan 1944. Vi kommer också att besöka Ljungbyheds militärhistoriska museum. Vi äter middag inne på det gamla F 5-området och bor i gamla logement, som sedan 2019 är ombyggda och renoverade till hotellstandard.

På söndagen kommer det finnas tid till att vandra runt på f.d. Krigsflygskolan F5s område och vi planerar också för att erbjuda rundflygning med Saab Safir runt Ljungbyhed och Söderåsen, precis som flygeleverna fick göra i sin grundläggande flygutbildning på 50- och 60-talet.

På lördagen finns också möjlighet att besöka STCC, som är tillbaka på Ljungbyhed 2024. Tillsammans med en bred uppställning supportklasser, bilutställning och massor av underhållning så bjuder de fans och publik på en spektakulär show. Läs mer här!

Resefakta

Flygning/Resa: Jubileumsflygning till Ljungbyhed och Röstånga
Flightnummer: 28
Avreseplats:
Västerås Flygmuseum, Västerås
Starttid:
2024-06-29 09:30 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2024-06-30 18:00
Ansvarig:
Robert Malmstedt
Kostnad: 4995 kronor (Subventionerat pris! Inklusive transfer. Boende och måltider tillkommer)

Boka

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 28 Jubileumsflygning till Ljungbyhed och Röstånga

Foton: Hans Groby, Arne Nilsson SFFs fotoarkiv.