Flight 19 – Idre med sameby

Följ med DC-3 Daisy till Idre och upptäck vår södra lappmark, prova på riktig samelagad renskav samtidigt som vi får presenterat hur sameliv kan se ut!

Vi startar från Västerås flygmuseum och flyger över Bergslagen upp mot Siljan och sedan följer vi Dalälven förbi Älvdalen och Särna fram till Idre där vi landar efter cirka 90 minuters flygning.

Väl framme transporteras vi vidare till den lokala samebyn där vi blir serverade en traditionell måltid ute i naturen i samisk miljö, bestående av Renskavspanna med kantareller och mandelpotatis. Medan vi njuter av lunchen berättar och lär renskötaren Mattias oss mer om den samiska kulturen och livet i Idre Sameby. Efter kaffe på maten så kommer de som vill få möjlighet att kasta lasso. Att fånga renar med lasso är en gammal samisk tradition som används även idag. Hur pricksäker är du?

Därefter transporteras vi tillbaka till flygplatsen. Efter att Daisy flugit en eller flera rundturer med lokala medlemmar flyger vi tillbaka till Västerås och landar mellan 17 och 18.

Resefakta

Flygning/Resa: Idre med sameby
Flightnummer: 19
Avreseplats:
Västerås Flygmuseum, Västerås
Starttid:
2024-07-28 09:00 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2024-07-28 17:00
Ansvarig:
Nils Sievert
Kostnad: 4950 kronor (inklusive transfer, lunch och introduktion till sameliv)

Boka

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 19 Idre med sameby

Foton: Trond Isaksen och Värmlands bussveteraner