Flight 18 – Lars Lerin, Sandgrund och Brigadmuseum

Följ med DC-3 Daisy till Karlstad och upplev Lars Lerins konst och en tidsresa till kalla krigets dagar på Brigadmuseum.

Vi börjar med en flygning över ett vackert vårlandskap till flygplatsen i Karlstad. Här hämtas vi av Värmlands bussveteraner och en av deras gamla bussar. Under eftermiddagen får vi möjlighet att se fler bussar på nära håll och ”prata buss” med några inbitna veteraner. En nostalgisk veteranbussresa tar oss till Sandgrund för en guidad tur i konsthallen.

Lars Lerin mer aktuell än någonsin med sin konst och sina TV program. Vi låter oss inspireras av hans konstverk i konsthallen Sandgrund vid Klarälvens strand där temat är Dog Art. Lars Lerin visar delar ur sin privata konstsamling där verk av konstnären Johan von Holst ingår. En ”riktig” hundutställning m.a.o. Ett antal målningar från Lofoten som inte visats förut finns nu också att se i konsthallen.

Lars Lerin anses som en av världens bästa akvarellmålare och den mest produktive. Vid utställningen för några år sedan, på Liljevalchs, av Lars Lerin nåddes en rekordpublik. Har du sett hans målningar på TV och blivit imponerad så kommer du att bli ännu mer imponerad av att se dem i verklighet.

Efter den inspirerande visningen vänder vi intresset mot något helt annat, som också ligger i tiden, nämligen Brigadmuseum. Här tas vi med på en tidsresa från 1945 – 1991 och ser hur det kalla kriget påverkade Sverige. Högaktuellt med tanke på det rådande världsläget. Kanske kan vi lära något från den tiden?

Resefakta

Flygning/Resa: Lars Lerin, Sandgrund och Brigadmuseum 
Flightnummer: 18
Avreseplats:
Västerås Flygmuseum, Västerås
Starttid:
2024-05-22 kl. 08.30 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2024-05-22 kl. 18.00
Ansvarig:
Gabriella Blomquist, 070 761 49 14
Kostnad: 3400 kronor (inklusive flyg, busstransport, inträden och guide. Tillkommer lunch, ev. fika)

Boka

Inställd

Foton: Trond Isaksen och Värmlands bussveteraner