Flight 10 – Rundflygning över Stockholm

Följ med DC-3 Daisy på en nostalgisk tidsresa över Stockholms takåsar

Daisy är redo att ta dig med på en oförglömlig resa. Vi stiger ombord och känner redan historiens vingslag. Vi spänner fast oss, motorerna mullrar igång, ett ljud som bär på decennier av historia. Vi rullar ut på startbanan och med en mjuk acceleration lättar vi mot en klarblå himmel och lämnar Västerås bakom oss.

Vi flyger österut över Mälaren, vars glittrande vatten speglar solens strålar.

När vi närmar oss Stockholm ser vi stadens siluett resa sig mot horisonten. Vi flyger över Kungliga Slottet, Gamla Stans pittoreska gränder och historiska byggnader, Stadshuset, Vasamuseet, Djurgården med Gröna Lund och Skansen.

Folk på marken tittar upp och pekar, förundrade över det vackra gamla planet som svävar ovanför dem. Barn vinkar glatt och vuxna stannar upp mitt i sina sysslor för att beundra Daisys eleganta silhuett. Vi känner oss som en del av historien, som om vi för en stund har flugit tillbaka i tiden till en svunnen era av flygromantik. Vi känner en stolthet över att få vara en del av detta historiska ögonblick.

Efter drygt en timme i luften landar Daisy mjukt på Västerås Hässlö igen. Vi kliver av med ett leende på läpparna, fulla av upplevelser och med en känsla av att ha rest tillbaka i tiden.

En flygning med Daisy är inte bara en resa, det är en upplevelse du sent kommer att glömma. Det är en chans att se Stockholm från ett nytt perspektiv, att känna historiens vingslag och att uppleva magin i att flyga i ett klassiskt veteranflygplan.

Resefakta

Flygning/Resa: Rundflygning över Stockholm
Flightnummer:
10
Avreseplats:
Västerås Flygmuseum, Västerås
Starttid:
2024-05-25 12:00 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2024-05-25 13:30
Kostnad: 1995 kronor

Boka

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 10 – Rundflygning över Stockholm

Foto: Daniel Karlsson och Robert Malmstedt