Flight 55 – Daisy 80 år – Jubileumsflygning över Stockholm!

Daisy fyller 80 år i år och det uppmärksammar Västerås flygmuseum genom att arrangera ett evenemang på museet helgen 16–17 september. Och alla är välkomna att fira! Bland gratulanterna är våra kära vänner i den finska DC-3 föreningen som flyger till Västerås med sin vackra DC-3 “Hotelli”. Det kommer att bli ett toppenevenemang som du inte vill missa! Passa också på att flyga med Daisy innan säsongen är slut.

På lördagsmorgonen vid 10-tiden kommer Daisy att starta från Västerås och flyga mot öster för att möta den finska DC-3:an, kanske över Vaxholm. Därefter flyger vi i formation in över Stockholm tillsammans, vilket kommer att bli en fantastisk och unik upplevelse, både för oss ombord och för de som ser och hör oss från marken. En Sk 16 kommer att ansluta till vår formation innan vi landar på Hässlö igen. Vi räknar med att flygningen pågår i cirka en och en halv timme och under resan serveras vi något gott, som passar för detta högtidliga tillfälle. Detta kommer att bli en unik upplevelse och du är välkommen att följa med!

Och jubileumsflygningen kommer att dokumenteras av filmteamet, som håller på att spela in en dokumentärfilm om Flygande Veteraner och Daisy.

Och kom ihåg: Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Resefakta

Flygning/Resa: Daisy 80 år – Jubileumsflygning över Stockholm
Flightnummer: 55
Avreseplats: Västerås flygmuseum
Starttid: 2023-09-16 kl. 10:00 (Samling 30 minuter innan)
Åter: 2023-09-16 cirka kl. 11:30
Sista anmälningsdag: Snarast!
Kostnad: 2995 kronor.

Boka!

Genomförd

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foto: Daniel Karlsson