Flight 53 – Dagstur till Visby

Vi flyger på en dagstur till Visby på Gotland, Rosornas ö, där du får en hel dag för egna aktiviteter!

Vi flyger DC-3 Daisy från Västerås till Visby, njuter av den nostalgiska flygningen, landskapet utanför fönstret och den utmärkta servicen ombord. 

Vi landar efter en timmas flygning och stiger av vid Gotlands flygklubb och därifrån är det en cirka 20 minuters vacker promenad ner till Visby ringmur. Eller så ringer du efter en taxi som avverkar samma sträcka på några minuter.

Sen har du hela dagen fri för egna aktiviteter. Bad, kullerstensgator och rosor – men också unika sevärdheter och massa historia. Visby har allt och lite till. Välkommen till Sveriges somrigaste stad!

Tips på aktiviteter i Visby

 1. Gå runt ringmuren på egen hand
  Man hinner se mycket under den knappt fyra kilometer långa promenaden runt Visby ringmur. Almedalen, strandpromenaden och alla Visby-karakteristiska torn och portar som leder in till stadens kärna. Promenaden tar ungefär 45–60 minuter.
 2. Gå på guidad rundvandring: Ringmur, Rosor och Ruiner
  Visby har en lång och spännande historia. Följ med på en 1,5 timmes vandring där Gotlands Museums kunniga guider berättar de mest spännande historierna från alla Visbys epoker.  Läs mer och boka biljett här!
 3. Ta ett dopp!
  Ja, man kan bada mitt i Visby. Vid Almedalen finns till exempel en liten strand. 
 4. Besök Botaniska trädgården
  Ligger innanför muren, och tack vare det skyddade läget har här skapats ett mikroklimat. Här trivs växter –hela 2 000 arter – som normalt inte tilltalas av det svenska klimatet. Missa inte det exotiska näsduksträdet och rosariet. Trädgården ligger längs med stranden och är gratis att besöka.
 5. Shoppa gotländska delikatesser och hantverk
  Visby kryllar av vackra och personliga butiker som säljer konst, hantverk och delikatesser. Gotländska fårskinn, te, saft, kryddor och keramik – här kan man shoppa vackra saker att ta med hem.
 6. Ät på en uteservering
  Det finns mängder av mysiga uteserveringar i Visby. Ät färsk fisk eller gotländskt lamm. Eller varför inte testa den lokala delikatessen saffranspannkaka?
 7. Eller något annat intressant som du själv väljer
  Här är platserna i Visby du inte bör missa!

Resefakta

Flygning/Resa: Visby – dagstur
Flightnummer:
53
Avreseplats:
Västerås flygmuseum
Starttid:
2023-08-19 09:00 (Samling en timma innan)
Åter:
2023-08-19 18:00
Sista anmälningsdag:
Så snart som möjligt!
Kostnad:
2995 kronor

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Genomförd

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foton: Robert Malmstedt och Region Gotlands webbplats