Flight 49 – Trafiknostalgisk resa till Norrköping

Inställd

Vi flyger på en dagstur till Norrköping med historisk spårvagnstur, tur med veteranbuss och besök på nedlagd flygflottilj. Kort sagt, en heldag i nostalgins tecken!

Vi flyger DC-3 Daisy från Västerås till Norrköping, njuter av den nostalgiska flygningen i lagom fart, landskapet utanför fönstret och den utmärkta servicen ombord. 

Vi landar efter en halvtimmes flygning på Kungsängens flygplats, där vi välkomnas av våra vänner i Norrköpings veteranflyg. En veteranbuss står och väntar på oss för att köra oss till Norrköpings spårvägsmuseum, där vi kommer att få en intressant guidad visning av museets unika samling av gamla spårvägsfordon, från säkert hundra år tillbaka fram till nutid.  Men spårvagnar ska man ju inte bara titta på, de ska man åka med. Och det är just det vi ska göra! Efter visningen i museet tar vi plats i en av de gamla spårvagnarna och tar en tur runt Norrköping. Efter spårvagnsturen så kör bussen oss till någon bra restaurang, där vi intar en god lunch.

Efter lunchen åker vi vidare med veteranbussen till den nedlagda Bråvalla flygflottilj F 13, där Kamratförening driver utställningen ”Norrköping minns F13”. Där kan man som besökare få en bild av hur det var att arbeta på, eller göra värnplikten på F 13. Kamratföreningen disponerar två byggnader som utställningen bedrivs i. Byggnad 97 samt Hangar 81. Utställningen är mycket välgjord med fokus på Viggen. Bra information om STRIL (Stridsledning), klargörning, pilotutbildning och flygräddning. Det finns även en flygsimulator för Viggen. Vi tittar på utställningen och det finns även möjlighet att ta en eftermiddagsfika.

Därefter transporterar veteranbussen oss tillbaka till flygplatsen och Daisy för att flyga tillbaka till Västerås igen, där vi räknar med att landa vid 17-tiden.

Resefakta

Flygning/Resa: Trafiknostalgisk resa till Norrköping
Flightnummer:
49
Avreseplats:
Västerås flygmuseum
Starttid:
2023-08-27 09:00 (Samling en timma innan)
Åter:
2023-08-27 17:00
Sista anmälningsdag:
Så snart som möjligt!
Kostnad:
2300 kronor (inkl. entréer, busstransfer och spårvagnsruntur. Lunch och fika tillkommer)

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Inställd

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foton:  Robert Malmstedt och Einarspetz – CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20856023