Flight 46 – Öland – Försvarsdag och skördefest 

Upplev försvarsdagen Totalförsvar Öland i kombination med Ölands Skördefest! 

Vi flyger DC-3 Daisy från Västerås till Kalmar, njuter av den nostalgiska flygningen, landskapet utanför fönstret och den utmärkta servicen ombord. 

När vi landat i Kalmar står en buss och väntar, för att transportera oss vidare över Ölandsbron, till Öland – solens och vindarnas ö.

Totalförsvar Öland är en årligt återkommande försvarsdag i Stora Rör på Öland. Här kan man få se huvuddelen av totalförsvarets olika enheter, tala med personalen, titta på fordon, båtar och all övrig utrustning. Tanken med Totalförsvar Öland är att visa upp arbetet inom Försvaret, både det militära och det civila. Besökarna brukar få uppleva flyguppvisningar, hundsjukvård i fält, uppvisning av stridsbåt 90, försvarsdebatter, konserter med Hemvärnets musikkår och mycket mera. Läs mer om Totalförsvar Öland här!

När vi har fått oss till del vad Totalförsvaret kan erbjuda äntrar vi åter bussen och åker ut på Ölands underbara landsbygd, där Ölands Skördefest, som är Sveriges största skördefest, pågår. ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter. Läs mer om Ölands skördefest här!

Framåt eftermiddagen återvänder vi med bussen till flygplatsen i Kalmar för att återvända till Västerås igen, förhoppningsvis berikade med kunskap om Öland, Sveriges totalförsvar och kultur!

 

Resefakta

Flygning/Resa: Öland – Försvarsdag och skördefest
Flightnummer:
46
Avreseplats:
Västerås flygmuseum (Google maps)
Starttid:
2023-09-30 kl. 07.30 (Samling kl. 07.00)

Åter:
2023-09-30 kl. 18.30

Reseledare: Per-Olov Bortas
Sista anmälningsdag: Så snart som möjligt!
Kostnad:
3995 kronor (Busstransfer ingår, förtäring tillkommer)

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Genomförd

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foton:  UpZone Studios, Sebastian Jern, Alexander Hall och Totalförsvar Öland.