Flight 33 – Fly in Eskilstuna-Kjula och Örebro flygplatsdag

Vi besöker två evenemang på samma resa!

I år är det 50 år sedan Eskilstuna Motorflygklubb bildades. Det firar klubben med att bjuda in till ett Fly in på Eskilstuna-Kjula flygplats. Givetvis kommer Flygande Veteraner och DC-3 Daisy att gratulera jubilaren med att besöka deras Fly in och kanske följer ytterligare några historiska flygplan med från Västerås. Vi kan förvänta oss intressanta flygplan, både på marken och i luften, trevlig samvaro och grillning. Daisy kommer att genomföra en medlemsflygning för lokala medlemmar.

Efter några timmar på Kjula flyger vi vidare till Örebro flygplats, som bjuder in till en flygplatsdag. Det är ingen stor flygdag, men det brukar ändå bli en riktig folkfest och Försvarsmakten kommer att genomföra flyguppvisning med JAS 39 Gripen och Sk 60. Daisy kommer att genomföra en medlemsflygning för lokala medlemmar.

Örebro flygplatsdag 2018. Foto: Pavel Koubek

Resefakta

Flygning/Resa: Fly in Eskilstuna-Kjula och Örebro flygplatsdag
Flightnummer:
33
Avreseplats:
Västerås flygmuseum (Google maps)
Starttid:
2023-09-02 kl. 09.00 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2023-09-02 kl. 16.30
Kostnad:
1500 kronor

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 33 – Fly in Eskilstuna-Kjula och Örebro flygplatsdag 

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foton: Pavel Koubek och Robert Malmstedt