Flight 29 – Karlstad, Mårbacka och Alma löv

Inställd

En kulturupplevelse om Selma Lagerlöf och Alma Löv

Lördagen den 19 augusti flyger vi med DC-3 Daisy på en dagstur med lunch från Västerås/Hässlö till Karlstad. Besök på Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem, samt oväntad konstupplevelse står på programmet.

Mårbacka ligger i Östra Ämteviks socken i Sunne kommun i Värmland, vilket ger oss möjligheten att se det värmländska landskapet under resan med veteranbuss från flygplatsen i Karlstad.

Vi får en guidad visning i Selma Lagerlöfs hem och får ta del av den spännande berättelsen om hennes liv och författarskap. Du får uppleva hennes hem som hon byggde upp för ca 100 år sedan, samt ta en promenad i den fina parken runt gården.

Efter lunch blir det några kilometers bussresa till ”Alma Löv museum of unexpected art”. Här väntar ett säreget museum sprunget ur ett projekt under kulturhuvudstadsåret 1998 och startades av konstnärerna Karin Broos och Marc Broos. Vid gamla Smedsby skola, vid sjön Mellan-Fryken ligger museet med utställningslokal och sexton paviljonger. Här är det kultur i ”kubik” skulle kunna vara en lämplig benämning.

Läs mer om Mårbacka och Alma Löv här: www.marbacka.com  och www.almalov.se. 

Resefakta

Flygning/Resa: Karlstad, Mårbacka och Alma löv
Flightnummer:
29
Avreseplats:
Västerås flygmuseum (Google maps)
Starttid:
2023-08-19 kl. 09.00 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2023-08-19 kl. 18.00
Reseledare:
Gabriella Blomquist, 070 761 49 14
Sista anmälningsdag:
2023-07-15, men gärna så snart som möjligt!
Kostnad:
3500 kronor (Transfer och entréer ingår, lunch o fika tillkommer)

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Inställd

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foton: via Mårbacka och Alma Löv