Flight 27 – Idre – besök i Sameland

Premiär! Vi flyger till Idre och upptäcker vår södra lappmark!

Vi startar från Västerås flygmuseum och flyger över Bergslagen upp mot Siljan och sedan följer vi Dalälven förbi Älvdalen och Särna fram till Idre där vi landar efter cirka 90 minuters flygning.  

Väl framme transporteras vi vidare till den lokala samebyn där vi blir serverade en traditionell måltid ute i naturen i samisk miljö, bestående av Renskavspanna med kantareller och mandelpotatis. Medan vi njuter av lunchen berättar och lär renskötaren Mattias oss mer om den samiska kulturen och livet i Idre Sameby. Efter kaffe på maten så kommer de som vill få möjlighet att kasta lasso. Att fånga renar med lasso är en gammal samisk tradition som används även idag. Hur pricksäker är du?

Därefter transporteras vi tillbaka till flygplatsen och kan njuta av sjöflygplan medan Daisy flyger rundtur med lokala medlemmar. 

Slutligen far vi tillbaka till Västerås och landar mellan 17 och 18. 

Grövelsjön 130701 Kalvmärkning i Grötvallsjön Foto Nisse Schmidt

Resefakta

Flygning/Resa: Idre – besök i Sameland
Flightnummer:
27
Avreseplats:
Västerås Flygmuseum
Starttid:
2023-08-12 kl. 08:30 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2023-08-12 kl. 18:00
Kostnad:
4700 kronor (lunch och transfer ingår).

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Genomförd

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.