Flight 26 – Kanalfartyg på Dalslands kanal

En av världens vackraste vattenvägar

Torsdag den 10 augusti flyger vi med DC-3 Daisy på en dagstur med lunch från Västerås/Hässlö till Trollhättan. Det blir dag med både flyg-, buss-, fartyg- och tågupplevelse på en och samma dag!

Vi flyger DC-3, Daisy, ett K-märkt veteranflygplan byggt 1943, från Västerås till Trollhättan, njuter av den nostalgiska flygningen, landskapet utanför fönstret och den utmärkta servicen ombord. 

I Trollhättan byter vi till buss som tar oss på slingrande vägar i Dalslands skogar till Håverud. Här blir det nytt byte till nästa veteran, kanalfartyget Storholmen från 1896. Nu får vi glida långsamt på mörka vatten genom elva slussar upp till Långbron. 

Ombord blir det lunch med råvaror från trakten, tillagade i fartygets kök. I Långbron blir det ytterligare byte till annat veteranfärdmedel. Det blir tåg på Dal-Västra Värmlands Järnväg, DVVJ, med en rälsbuss, typ Y1 från 1980-talet, på en järnväg som byggdes 1928, och som delvis följer kanalens sträckning.  Vi stiger av i Håverud och tar bussen tillbaka till Trollhättan och Daisy vidare till Västerås. En flyg-, buss-, fartyg- och tågupplevelse på samma dag!

Resefakta

Flygning/Resa: Kanalfartyg på Dalslands kanal
Flightnummer:
26
Avreseplats:
Västerås flygmuseum (Google maps)
Starttid:
2023-08-10 kl. 08.00 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2023-08-10 kl. 18.00
Reseledare:
Gabriella Blomquist, 070 761 49 14
Sista anmälningsdag:
2023-07-06, men gärna så snart som möjligt!
Kostnad:
5050 kronor (buss, tåg och båtturen med lunch ombord ingår)

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Flyttas till annat datum

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.