Flight 16 – EAA Fly in i Falköping och Ålleberg

Vi besöker ett av Sveriges största Fly-in med över 100 gästande flygplan samt Ållebergs segelflygmuseum.

Vad vore väl finare att fira junis ankomst än att från vår DC-Daisy få njuta av vårt vackra land. Strax utanför Falköpings stad, mitt i den skaraborgska myllan, mellan platåbergen Ålleberg och Mösseberg landar vi på Falköpings flygplats där Falbygdens flygklubb inbjudit till Fly In. Vi och Daisy får bekanta oss med mängder av egenbyggda flygplan. Från den enklaste lilla ultralätta maskinen till de mest avancerade konstruktionerna. Allt under överinseende av EAA, Experimental Aircraft Association, och de som bygger och flyger svarar mer än gärna på våra frågor. 

Så småningom tar vi oss med ett par minibussar till det enda renodlade segelflygmuseet i Skandinavien, Ålleberg. Allt i en vacker natur med underbar utsikt över Falbygden, som beundrats i århundraden och omnämnts av självaste Linné. En gedigen guidning, krönt med något gott från caféet, särskilt en vacker sommardag då man med stor sannolikhet kan få se annat än fåglar i luften ger oss förhoppningsvis ett bestående fint sommarminne. I Falköping besöker vi såklart Falbygdens Osteria. Innan vår avfärd hoppas vi att få se några flyguppvisningar med spännande luftfarkoster

Resefakta

Flygning/Resa: EAA Fly in i Falköping och Ålleberg
Flightnummer:
16
Avreseplats:
Västerås flygmuseum (Google maps)
Starttid:
2023-06-03 kl. 09.30 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2023-06-03 kl. 18.00
Reseledare:
Björn Crantz
Sista anmälningsdag:
Snarast
Kostnad:
3200 kronor (inklusive transfer. Lunch tillkommer)

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Genomförd

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.