Flight 23 – Söderhamn / F 15 Flygmuseum – dagstur

Lördagen den 30 juli flyger vi från Västerås/Hässlö till Söderhamn och F 15 Flygmuseum. Denna dag arrangeras ett mindre evenemang, där man utöver DC-3 Daisy får besök av Sk 16, Sk 61 Bulldog, Sk 50 Saab Safir samt eventuellt någon helikopter också. Det kommer att arrangeras en militärloppis och Röda Korset, Hemvärnet och Räddningstjänsten kommer att finnas på plats. Prova på att flyga AJS37 Viggen-simulator, som bokas på plats.

Inom det område som idag utgör F 15 Flygstaden bedrevs militär flygverksamhet under cirka 60 år. I stort sett all den infrastruktur som byggdes upp under den tiden finns kvar och står till förfogande än idag. Här finns förutom rullbana (start- och landningsbana) hangarer, flygledartorn och uppställningsplatser.

F 15 Flygmuseum ligger i direkt anslutning till flygfältet. Här finns förutom alla flygplan som varit baserade på Hälsinge Flygflottilj F 15, en mycket avancerad flygsimulator där man på ett realistiskt sätt kan få prova att flyga Viggen. Bland de autentiskt utställda planen finns bland annat den legendariska J 29 Flygande Tunnan och den mäktiga J 37 Viggen.

Denna dag kommer flera historiska flygplan på besök. Det kommer att finnas mat och fika. Man kommer också att arrangera en stor militärloppis. För mer information om evenemanget, besök museets hemsida www.soderhamnflygmuseum.se.

Under dagen kommer Daisy att göra en lokal flygtur över Söderhamn med omnejd, se Flight 231.

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Flygfakta

Flygning/Resa: Dagstur till Söderhamn / F 15 Flygmuseum

Flightnummer: 23

Avreseplats: Hässlö Flygförening, Västerås

Starttid: 2022-07-30 kl. 10.00 (Samling 1 timme innan)

Åter: 2022-07-30 cirka kl. 17.00

Sista anmälningsdag: Snarast!

Kostnad: 2700 kronor.

Boka!

Anmäl dig till 23 – Söderhamn / F 15 Flygmuseum – dagstur här

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foto: Söderhamn F 15 Flygmuseum