Vägbeskrivning till Västerås

Vid flygningar med Daisy så är den samlingsplatsen Hässlö Flygförening, Hässlögatan 10 vid Västerås Flygplats. Det är den lilla röda stugan mellan Flygmuseet och Daisyhangaren. Här finns goda utrymmen med en cafeteria som är öppen vid våra avgångar. Här kan ni ta en god kopp kaffe med smörgås eller bulle/kaka till medan ni betraktar Daisy, som står vid gräskanten och görs redo för avfärd.

Observera att vi inte får parkera vid Hässlö Flygförening, utan parkering sker vid Daisyhangaren, strax nedanför tornet. Därifrån är det en kort promenad. Se karta och vägbeskrivning nedan.

Med egen bil

Om du kommer med bil så följer du vägvisning till Hässlö flygplats. Kör på Hässlögatan förbi avfarten till terminalen och fortsätt cirka
1 kilometer. Passera hangaren där Västerås flygmuseum finns. Du börjar närma dig när du ser flygledartornet på åsen uppe till höger. När du är ungefär vid flygledartornet, har du hangar 81 på vänster sida.

Parkering finns mellan gula villan och hangarbyggnaden samt på andra sidan Hässlögatan upp mot flygledartornet. P-platserna är avgiftsfria. Sedan återstår bara en kort promenad till Hässlö Flygförenings röda stuga.

Med tåg och buss

Om du kommer med tåg och buss så stiger du av vid Västerås Central. Utanför centralen finns bussar. Använd gärna “Resrobot” nedan. Du skriver in din startadress och får automatiskt den smartaste resvägen till oss.

Busslinje 3 avgår går till flygplatsterminalen. Därifrån är det en promenad på cirka 1,4 kilometer till Hässlö Flygförenings röda stuga. Gå på Hässlögatan, med landningsbanan till vänster. Gå förbi hangaren på vänster sida där Västerås flygmuseum finns. Fortsätt förbi några mindre hangarer och efter dessa dyker en röd stuga upp på vänster sida. Då har du kommit fram!

Busslinje 2 går en annan väg med destination Björnön. Stig av vid hållplats Pilotgatan. Därifrån är det en promenad på cirka 650 meter till Hässlö Flygförening. Gå mot flygfältet. Med landningsbanan på höger sida följer du Hässlögatan och passerar flera hangarer på höger sida. Passera Daisyhangaren och tornet, som du ser uppe på höjden till vänster. Gå ytterligare cirka 200 meter och du ser en röd stuga på höger sida. Då har du kommit fram!

Hässlö Flygförenings hemsida

Vägbeskrivning på Eniro

Vägbeskrivining på Google Maps