Vägbeskrivning till Hässlö Flygförening vid Västerås Flygplats

Vid flygningar med Daisy så är samlingsplatsen Hässlö Flygförening, Hässlögatan 10 vid Västerås Flygplats. Det är det röda huset mellan Flygmuseet och Airways flygutbildning.

Här finns goda utrymmen med ett flygcafé som är öppet vid våra avgångar. Här kan ni ta en god kopp kaffe/te med smörgås eller bulle/kaka till medan ni betraktar Daisy, som står vid gräskanten och görs redo för avfärd.

Med egen bil

Om du kommer med bil så följer du vägvisning till Hässlö flygplats. Kör på Hässlögatan förbi avfarten till terminalen och fortsätt cirka en kilometer. Passera hangaren där Västerås flygmuseum finns. När du ser det röda huset märkt med Hässlö Flygförening är du framme vid platsen för Daisys avgångar. En kort bit längre fram ser du flygledartornet.

Parkering finns mellan gula villan och hangarbyggnaden samt på andra sidan Hässlögatan upp mot flygledartornet. P-platserna är avgiftsfria. Sedan återstår bara en kort promenad till Hässlö Flygförenings röda hus.

Med tåg och buss

Använd gärna Resrobot. Ange in din startadress och måladress “Hässlögatan 10, Västerås”, så får automatiskt den smartaste resvägen med kollektivtrafik till oss. Om du kommer med tåg och buss så stiger du av vid Västerås Central. Utanför centralen finns bussar.

Busslinje 3 avgår går till flygplatsterminalen. Därifrån är det en promenad på cirka 1,4 kilometer till Hässlö Flygförenings röda hus. Gå på Hässlögatan, med landningsbanan till vänster. Gå förbi hangaren på vänster sida där Västerås flygmuseum finns. Fortsätt förbi några mindre hangarer och efter dessa dyker ett rött hus upp på vänster sida. Då har du kommit fram!

Busslinje 2 går en annan väg med destination Björnön. Stig av vid hållplats Pilotgatan. Därifrån är det en promenad på cirka 650 meter till Hässlö Flygförening. Gå mot flygfältet. Med landningsbanan på höger sida följer du Hässlögatan och passerar flera hangarer på höger sida. Passera hangarer och tornet, som du ser uppe på höjden till vänster. Gå ytterligare cirka 200 meter och du ser ett rött hus på höger sida märkt med Hässlö
Flygförening. Då har du kommit fram!

Övernattningsrum

För långväga gäster så finns det 7 övernattningsrum hos Hässlö Flygförening som man kan boka i mån av plats. Ring HFF på telefon 021-41 06 30 mån-fre mellan kl. 9-16 eller lör-sön kl. 10-16 för mer information.

Länkar och telefonnummer

Hässlö Flygförening tel. 021-41 06 30
Vägbeskrivning på Google Maps
Vägbeskrivning på Eniro
Taxi Västerås 021-18 50 00
Taxi Kurir 021-12 22 22