Välkommen till föredrag om Caravelle på Bromma Flygplats

Franska Sud Aviation Caravelle var banbrytande då introducerades och var det första jetdrivna flygplanet med motorerna placerade i akterpartiet och inte i vingarna. Den första serietillverkade Caravellen flög för första gången 18 maj 1958. SAS fick sin första Caravelle 13 april 1959.

Nu på onsdag den 22 januari arrangerar Flygande Veteraner ett intressant föredragsmöte om Caravelle i Gamla Charterhallen på Bromma Flygplats. Caravelle var SAS första jetplan och det flygplan som under 60- och 70-talet flög på de sträckor som DC-3 en gång flög. Caravelle kom också liksom DC-3 att flyga som signalspaningsplan. Det blir Michael Sanz , som berättar tillsammans med Flygande Veteraner-medlemmen Ulf Nyström , som är f.d. teknisk chef på SAS och nu mycket engagerad i “Le Caravelle Club” på Arlanda.

Det blir också tillfälle att köpa nyutkomna flygböcker.

Evenemanget vänder sig till medlemmar i föreningen Flygande Veteraner, men om du inte ännu är medlem i föreningen, så går det utmärkt att anmäla sig på plats. Ta gärna med några kompisar, som också är intresserade! Om du inte hittar till Gamla Charterhallen så kom till Flygande Veteraners Servicecenter, som ligger längst ner till vänster, när man kommer in i avgångshallen.

Plats: Gamla Charterhallen, Bromma Flygplats
Tid: Onsdag 22 januari 2020 kl. 18.00
Anmälan: Ingen föranmälan!
Entré: Fri entré! (medlemskap i Flygande Veteraner tillkommer, om du inte redan är medlem)
Arrangör: Föreningen Flygande Veteraner

Detta är det första av flera föredragsmöten som Flygande Veteraner arrangerar. Reservera också 26/2 i kalendern, då Kjell Nordström kommer att hålla ett spännande föredrag!


Hjärtligt välkomna!