Flygsäsongen är nära nu

Arbetet med att färdigställa Daisy inför den kommande säsongen pågår för fullt. Vi har nu också samtliga de tillstånd som krävs för att flyga på plats. Detta är årliga uppdateringar som krävs av myndigheterna. Vi har genomfört en omfattande simulatorträning av huvudparten av våra piloter vid simulatorn i Holland dessutom har den årliga nödträningen för vår flygande personal genomförts.

Tyvärr kommer vi dock inte att kunna genomföra den första flygningen den 4 maj som ursprungligen var planerat. Vi räknar dock med att komma igång med flygningarna under mitten av maj. Reseprogrammet har uppdaterats, se vidare under medlemsflygningar.

Intressanta flygningar

Årets höjdpunkt för alla DC 3/C 47 entusiaster är givetvis DAKS over Normandie samt 40 års minnet av Luftbron till Berlin. Vår föreningsresa till Normandie den 5- 8 juni blev snabbt slutbokad. Dock har vi platser kvar med Daisy till Duxford den 2 juni samt ett fåtal platser med Daisy hem från Berlin den 18 juni.

Med daisy till Duxford (Flight 20A & 20B)

Den 2 juni flyger vi med Daisy från Västerås till Duxford. Vi flyger via Roskilde vilket gör det möjligt för våra medlemmar i södra Sverige att stiga på i Roskilde. Från Roskilde bär det av till Groningen där planerna är att vi strålar samman med våra Nordiska kollegor för att sedan flyga tillsammans ut till Duxford. Den 3 o 4 juni kan man på Duxford på nära håll uppleva när ca 35 DC-3or /C 47or förbereder, tränar och planerar hoppningarna över Normandie den 5 juni. Den 5 juni kan man se hela armadan lämna Duxford. Missa inte denna fantastiska möjlighet. Se Flight nr 20A o 20B i Reseprogrammet.

Med daisy från Berlin (Flight 21)

Daisy tillsammans med ca 35 andra DC-3or/C 47or kommer att vara i Berlin från den 15 till 18 juni. Överflygning av Berlin ett par gånger samt andra aktiviteter finns i programmet. Tag chansen att uppleva detta. Se Flight 21 i Reseprogrammet.

Nostalgia festivalen – tur med motortorpedbåt samt Blekinge skärgård (Flight 22)

I slutet av juni kan man efter en fin flygtur över Södra Sverige uppleva vad Bleking kan erbjuda, vacker skärgård, en fantastisk uppvisning av historiska transportmedel i Ronneby Brunnspark samt tur med motortorpedbåt, T 38, med 3 st härligt mullrande Isotta Fraschini 184C á 1500 Hk = 4500 Hk, i Blekinge Skärgård. Allt detta på Flight 22 den 29 – 30 juni.

Riga flygdag – ny resa Riga / Wing over Baltics Airshow 20 – 21 juli (Flight 32)

Daisy och Flygande Veteraner har blivit speciellt inbjudna till Wing over Baltics Airshow2019, med Baltic Bees jet team som våra värdar. Flight 32 den 19 – 21 juli.