Fler bilder från Daisys äventyr

Staden Arromanches-les-Bains längs Ligger vid kusten lite nordväst från Caen. Stranden har även haft namnet Gold Beach. En bit ut i vattnet finns lämningar från så kallade Mulberry Bridges – konstgjorda hamnar.

Igår kväll var det ebb och staden arrangerade ett event som samlade ca 10 000 människor. Detta kulminerade på kvällen med fallskärmshoppare från flera länder varav många Från Norge. Flera dagars väntan med dåligt väder var över och Daisy gjorde tre rundor med 15-18 hoppare i varje. 

Såväl hoppare och staden Arromanches-les-Bains blev nöjda och Flygande Veteraner ökar i både medlemmar och möjligheter.


Första punkten på Flygdagen i Wiesbaden! En rejäl tillställning med upp mot 50000 besökare som hedrar Berlin Airlift. Quote – This was not a question of freedom, it was a question of humanity. 

Hedrande att de har Daisy som ett säkert kort med take-off exakt kl 1010 och fältskärmsdrop kl 1030 och 1034. Langen Radar (Frankfurt) stänger en sektor till och från beroende på höjdbehov.


Foto Garrett Fleishman, taget från Placid Lassie (en annan C-47) i samband med flygningen från Caen till Wiesbaden igår kväll. Tre timmars flygning i lös formation. Episka bilder!


Stort pådrag och många äldre Berlinare är här och hälsar på och minns. Det började som en spontan aktion som växte och blev rejält organiserad och rejält nödvändig för alla som bodde i Västberlin.

Gail S Halvorsen, US Air Force pilot med norskt påbrå startade det hela och konstruerade en egen lösning med en näsduk som gjorde det möjligt att kasta ut godis från flygplan utan risk att skada någon på marken. 

Det blir godisregn här också under dagen. Det är Jelly Bellys CEO Herman G Rowland som sponsrat ett antal kartonger med Jelly Beans påsar och fastknutet näsduk. 


Idag tisdag har det varit en lite lugnare dag i Wiesbaden med i huvudsak ”static display” och öppet hus mest för anställda och anhöriga på basen.

En välbehövlig vilodag för besättningar som varit igång långa och många dagar. Flygande Veteraner skjutsade bland annat några slitna tekniker som är engagerade i CAF – Commemorative Air Force – och ansvarar för That’s All Brother. Intressant pratstund om hur veteranflygplan finansieras och hålls igång i deras regi. Också kul när servicebilen kan utnyttjas till annat än motorbyten på Daisy.

En annan grej från igår som jag personligen har lite svårt att släppa är en längre pratstund med en äldre dam från Berlin. Hon och några andra var på en chartrad busstur till Wiesbaden för att minnas och återse de flygplan som försåg västra Berlin med förnödenheter och godis.

Ännu ett härligt personligt möte på denna resa med Daisy som inte riktigt går att värdera i pengar. Hatten av till alla medlemmar i föreningen som medverkar till att Daisy kan förgylla både lufthavet och tillvaron för personer oberoende av hemort och bakgrund. 

Skoltyskan från gymnasiet och kraftig Berlindialekt begränsade kommunikationen. Hon fick dock både en stol att sitta på och vatten att dricka och sedan visade hon bilder och berättade om sin familj och sin uppväxt. Handväskan var helt full med foton och hon ville gärna ta ytterligare bilder med sin digitalkamera, helst med äldre flygplan eller militär personal som motiv.