Flight 52 – Lunchflygning till Mariehamn, Åland

Söndagen den 11 september flyger vi på en dagstur med lunch från Västerås/Hässlö till den mysiga sjöfartsstaden Mariehamn på Åland. 

Vi startar med Daisy från Västerås/Hässlö klockan 09.00 (Observera att starten är tidigarelagd en timma!) Efter cirka en timmes flygning som passerar över Stockholms norra och Ålands skärgårdar, landar vi på Mariehamns flygplats cirka klockan 11 lokal tid.

Vi får transport in till den mysiga staden Mariehamn, där vi äter gemensam lunch på restaurangbåten F.P. von Knorring, som ligger förtöjd i Österhamn. Vi kan välja på två menyer, antingen fisk eller kött. Lunchen betalas på plats.

Lunchmeny

Fisk (€47)

  • Fetaostsallad och vitlöksbröd
  • Stekt lax med vitvinssås, kokt potatis
  • Vaniljglass med varm chokladsås
  • Kaffe

Kött (€40)

  • Toast Skagen á la F.P von Knorring
  • Oxfilébiff med pepparsås, klyftpotatis
  • Vaniljglass med varm chokladsås
  • Kaffe

Efter lunchen finns tid till att utforska Mariehamn på egen hand några timmar, innan vi återvänder till flygplatsen för att flyga hem till Västerås igen.

Mariehamn är en stor småstad med sina nästan 12 000 invånare. Stadens centrum rymmer mycket på en liten yta, som man enkelt upptäcker till fots. Det är tio minuters promenad från den ena hamnen i väst till den andra i öst. I Västerhamn, dit färjorna anländer, ligger sevärda segelfartyget Pommern nedanför Ålands sjöfartsmuseum.

Flygfakta

Flygning/Resa: Dagstur till Mariehamn, Åland
Flightnummer: 52
Avreseplats: Hässlö Flygförening, Västerås
Starttid: 2022-09-11 kl. 09.00 (Samling 1 timme innan)
Åter: 2022-09-11 cirka kl. 17.00
Kostnad: 2800 kronor (lunch tillkommer)

Boka nu!

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 52 – Lunchflygning till Mariehamn, Åland

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foton: Visit Åland https://visitaland.com/