Flight 31 – Försvarsmaktens flygdag 2023 Linköping

Inställd

En dag som erbjuder upplevelser och kunskap om flygvapnet och övriga delar ur Försvarsmakten.

Lördagen den 26 augusti flyger DC-3 Daisy från Västerås/Hässlö till Malmen i Linköping. I år är det nämligen Helikopterflottiljen som står värd för Försvarsmaktens flygdag 2023 och som vanligt när flygvapnet anordnar flygdag så kan vi vänta oss en häftig uppvisning av både svenska och utländska stridsflygplan. Det kommer givetvis även bli en flyghistorisk återblick, med ett flertal äldre historiska flygplan.

Flygdagen innehåller uppvisningar både i luften och på marken, utställningar och personliga möten med medarbetare. Under dagen kan du testa spännande aktiviteter. Du kommer också att få se andra delar av Försvarsmakten och Totalförsvaret.

FLYGPROGRAM

Flygprogrammet kommer att genomföras under två i stort sett identiska flygpass, förmiddag respektive eftermiddag.

I luften kommer vi utöver DC-3 Daisy bland annat att få se dagens JAS 39 Gripen C/D och morgondagens JAS 39 Gripen E. Tp84 Hercules, helikopter 15 och 16, skolflygplanen SK60 och nya SK40, Hawk och NH90 från Finska Flygvapnet, historiska flygplan som Spitfire, Mustang, Flygande Tunnan, Lansen, Draken, Viggen och Saab Safir. Det senare i form av uppvisningsgruppen Team 50. Även historiska helikopter 4 planerar att göra ett framträdande på Flygdagen 23.

Ytterligare flygplan kommer att läggas till i programmet vartefter de blir klara. Ett detaljerat program och i vilken ordning de olika deltagarna flyger kommer att publiceras på Försvarsmaktens hemsida.

Resefakta

Daisy på Försvarsmaktens flygdag på Malmen i Linköping 2010. Foto: Gunnar Åkerberg.

Flygning/Resa: Försvarsmaktens flygdag 2023 Linköping
Flightnummer:
31
Avreseplats:
Västerås flygmuseum (Google maps)
Starttid:
2023-08-26 kl. prel. kl. 09.00 (Samling 1 timme innan)
Åter:
2023-08-26 kl. 19.00
Reseledare:
Per-Olov Bortas
Kostnad: 
2500 kronor

Boka nu

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Inställd

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.