Flight 51 – Riga med resa med smalspårig järnväg – 6-8 Sep

OBS: Resan är tyvärr inställd.

Vi räknar med att besöka Järnvägsmuseet samt Motor museet i Riga. Mycket intressanta museer.

Flyg med veteranflygplanet DC-3 Daisy till Riga 6-8 september och upplev en motorhistorisk helg med resa med unik smalspårig järnväg!

Vi flyger med DC-3 Daisy från Västerås till Jurmala flygplats utanför Riga. Vi startar vårt besök i Lettland med en sightseeing i den vackra staden Riga. På lördag morgon tar vi ett specialtåg från Riga till Gulbene järnvägsstation. Vi besöker  Gulbene järnvägsstation med lokstallar och verkstäder för den smalspåriga järnvägen

Därefter kommer resans höjdpunkt: Resa Gulbene – Alūksne t o r på smalspårig järnväg med uppehåll på flera stationer. På dessa stationer bjuds vi på uppträdanden samt mat och dryck från lokala producenter. Vi återvänder med specialtåg till Riga på lördag kväll.

På söndag förmiddag kommer vi att lära känna Riga ytterligare lite. Vi räknar med att besöka Järnvägsmuseet samt Motormuseet i Riga. Båda dessa är mycket intressanta museer!

En resa med DC-3 Daisy går inte att jämföra med andra flygningar. Den innebär en härlig och historisk flygupplevelse utöver det vanliga. Vi flyger i lugn takt på lagom höjd, så vi har goda möjligheter att se och fotografera allt intressant på marken. Den innebär också att vi upplever våra resmål på ett sätt som man annars knappast kan få vara med om. På kort tid händer mycket intressant och roligt. Kort sagt: En resa med Flygande Veteraner och DC-3 Daisy är fylld av unika upplevelser!

Ytterligare information on Gulbene – Alūksne järnvägen hitta Du på http://www.banitis.lv/eng/

Resefakta

Flight 51

Avresa: Fredagen den 6 september
Avgångstid Västerås: 08:30
Åter Västerås: söndagen den 8 sept ca kl 1700
Kostnad för resan: 8 425 kr
Ingår: Flyg med Daisy Västerås – Riga t o r,
Transfer till och från flygplats
Tågresa t o r till Gulbene. Special tur med smalspårig järnväg
Gulbene – Alūksne. Sightseeing Alūksne
Två hotellövernattningar i dubbelrum.
Enkelrumstillägg:1 200 kr

Reseledare: Karl-Axel Waplan

Tillbaka till alla flygningar