Flight 40 – Masurien, Polen Kętrzyn (Rastenburg) – 2-4 augusti

I år hålls 21:a Lotnicze Mazury, Masuriska Sjöarnas Årliga Flygshow. För Flygande Veteraner är det nu elva år sedan vi först bjöds inatt delta. Utan tvekan värt att fira.Vår välgörare och ägare av Wilamowo flygplats, Stanislaw Tolwinski, håller i spakarna vilket borgar för ett gediget och professionellt flygprogram.

Vi kombinerar de bästa bitarna av detta med egna utflykter i den omgivande gamla Ostpreussiska miljön. Varglyan från andra världskriget har blivit ett måste liksom slott och herrgårdar som minner om bygdens storhetstid.

Polen är ju ett land, som under historiens gång körts över från olika riktningar av den ena stormakten efter den andra. Det är något som självklart har satt sin prägel på landet och dess innevånare. Om detta och mycket mer berättar vår guide Jadwiga, för hon är verkligen vår, under den planerade bussturen.

Vid ankomst till Wilamowo flygplats tar vi en landningsöl på Tavernan och hämtar något gott från grillen, innan vi åker till vårt nya stamhotell Koch. Det ligger inom promenadavstånd från centrumav Kętrzyn, på tyska Rastenburg.

Resfakta

Flight 40

Avgångstid Västerås: 2 augusti kl 08.00
Åter i Västerås: 4 augusti, tid meddelas vid bokning.
Reseledare: Lars Cedwall
Kostnad: 7 000 kr
Tillkommer: Kost och logi, eventuella inträden samt del i lokala transportkostnader.