Flight 20 – Duxford inför Daks Over Normandy – 2-5 juni

Detta är en unik chans att flyga med Daisy till Duxford när hon är på väg till 75 års jubileet av Invasionen av Normandie (D-Day). Vi landar på den forna krigsflygplatsen Duxford norr om London där Imperial War Museum har stora samlingar av militära flygplan från olika tider.

Den 3:e till 5:e juni kommer mer än 35 DC-3 or att samlas på Duxford för att tillsammans flyga över till Frankrike och delta i evenemanget DAKS over Normandy som är en del av 75-årsjubileet av Invasionen av Normandie 1944. På Duxford kommer flygplanen under två dagar att genomföra övningshoppningar och andra flygningar inför publik under evenemanget Daks Over Duxford som är en del av 75-årsjubileet. https://www.iwm.org.uk/events/daks-over-duxford.

 Det kommer att ges en unik möjlighet att på nära håll studera flygplanen och diskutera med besättningarna och de fallskärmshoppare som ska hoppa över Normandie den 5 juni på kvällen. Vidare har man möjlighet att besöka alla de utställningar som finns på Imperial War Museum på Duxford.  https://www.iwm.org.uk/visits/iwm-duxford  . Detta är verkligen en unik möjlighet att uppleva alla förberedelserna inför årets höjdpunkt vad gäller historiskt flyg och militärhistoria. 

Den 5:e juni flyger Daisy tillsammans med övriga DC-3or mot Normandie för hoppning och landning på Caens flygplats på kvällen.

Vi flyger med Daisy via Roskilde och Groningen i Holland och sannolikt får vi sällskap av några av våra nordiska kollegor från Groningen till Duxford.

OBS För denna resa finns det två alternativ:

Flight 20, resealternativ A
Då ingår bara flygresan med Daisy från Västerås till Duxford

Flight 20, resealternativ B
Då ingår flygresan till Duxford samt hotell, 2 – 5 juni Radison Blu Stansted, https://www.radissonblu.com/en/hotel-stanstedairport  , biljetter på Duxford samt transporter till och från hotellet 2 – 5 juni. OBS hemresa med från Duxford ingår inte. Vi rekommenderar flyg med Ryan Air från Stansted

Resfakta

Flight 20A

Avresa: Söndagen den 2 juni
Avgångstid Västerås: 08:00
Reseledare: Karl-Axel Waplan
Kostnad för bara flygresan: 6 300 kr
Ingår: Flyg med Daisy Västerås – Duxford

Flight 20B

Avresa: Söndagen den 2 juni
Avgångstid Västerås: 08:00
Reseledare: Karl-Axel Waplan
Kostnad totalt : 12 225 kr
Ingår: Flyg med Daisy Västerås – Duxford
Hotel 3 nätter i enkelrum inkl frukost
Biljetter till Duxford samt transporter mellan Duxford o hotellet

OBS Vi måste ha er bokning senast 15 maj