Skagen och Danish Airshow i Aalborg

Efter landningen i Aalborg tar vi oss gemensamt ut till Grenen, känner vinden, hör havet och upplever ljuset. Kanske vill du stå med en fot i Kattegatt och en i Skagerack?

Men först lunch sen blir det närkontakt med sand och hav då vi har möjlighet att ta Sandormen (traktor som drar en täckt vagn) ut på sanddynorna och spetsen där haven möts, och stå med en fot i vardera havet.

På eftermiddagen är det dags att åka in till Skagen och checka in på våra hotell.
Därefter följer några timmar med egen tid som kan användas till ett besök på Skagenmuseet. När solen närmar sig havet är det dags för en gemensam middag i en typisk dansk, gemytlig miljö och här kan avnjutas både kött, fisk o skaldjur. Inte att förglömma en kall dansk öl och kanske en “Gammel Dansk”.

Nästa dag är det dags för ett val; antingen stanna kvar i Skagen eller åka till flygplatsen för att se flygshowen.

För de som stannar kvar föreslås ett besök på Nordjyllands Konstmuseum, ett hembygds- museum. Här kan man fördjupa sig i Skagens historia med samlingar av bl. a. fiske, sjöfart.
För er som vill shoppa finns det gott om gallerier, konstverkstäder och affärer.

I Skagens äldsta hus, dit Michael och Anna Anchers flyttade 1880, finns café med hembakat. Eller en15 min promenad ut på “klitlandskapet” där de två gamla, intressanta kyrkorna från slutet av 1400-talet ligger, Tilsande Kirke och St Laurentii Kirke.

(Mer info om Skagen på: www.skagen-tourist.dk)

För de som åker till flygplatsen blir det danska flygvapnets ” Danish Airshow 2018″

“Vi garanterer dig en stor oplevelse, når store opvisningshold laver spektakulære formationer, kampfly, helikoptere og transportfly udfører vilde manøvrer i luften som du ikke troede muligt, og specialoperationsstyrkerne viser, hvilket stof de er gjort af. Du kan også komme helt tæt på masser af historiske og topmoderne militære fly og se udstillinger af udstyr og enheder fra hele Forsvaret.”

Anders Rex
Generalmajor, Chef for Flyverstaben

(Mer info på: www.Danishairshow.dk)

Här finns även den danska DC-3 att se och träffa några av deras medlemmar.

Under eftermiddagen samlas vi åter vid Daisy för hemfärd.
Från Skagen blir det gemensam transport, som går i tid för att se avslutningen på flygshowen. För de som redan är på flygplatsen är det bara att söka upp Daisy.

Resfakta

Flight 070

Program

Lördag 9 juni
8:00 Samling Hässlö
9:00 Avfärd mot Aalborg, flygtid ca 2 tim.

Söndag 10 juni
19:00 Återkomst till Hässlö

Anmälningsdag

Sista anmälningsdag 2 maj

Kostnad

Flygkostnad: SEK 4500:-
Transport och hotell: ca SEK 1800:-

Måltider och ev. inträden tillkommer.

Resledare

Gabriella Blomquist