Kętrzyn (Rastenburg) Masurien, Polen

Lotnicze Mazury, Masuriska Sjöarnas Årliga Flygshow, firar 20-årsjubileum. Utan tvekan värt att fira! Daisy fick första inbjudan att delta för tio år sedan. Man kommer att satsa större än vanligt denna gång, har vi lyckats luska ut, men några detaljer har inte släppts.

Som vanligt håller vår välgörare och ägare av Kętrzyn Wilamowo flygplats Stanisław Tołwiński i spakarna, vilket borgar för ett gediget och professionellt flygprogram. För vår del kombinerar vi de bästa bitarna av detta med egna utflykter i den omgivande gamla Ostpreussiska miljön. Varglyan har blivit ett måste, liksom slott och herrgårdar som minner om bygdens storhetstid.

Polen är ju ett land, som under historiens gång körts över från olika riktningar av den ena stormakten efter den andra, något som satt sin prägel på landet och dess innevånare. Om detta och mycket mer kan vår guide, för hon är verkligen vår, Jadwiga berätta under bussturen.

Vid ankomst till Wilamowo tar vi den obligatoriska landningsölen på Tavernan och hämtar något gott från grillen, innan vi transporteras till vårt nya stamhotell Koch inom promenadavstånd från centrum av Kętrzyn, på tyska Rastenburg.

Tillfälle att inhandla lokala polska produkter finns givetvis.

Resfakta

Flight 160

Avresa: Fredag 3 augusti

Avgångstid Västerås: 08:00

Återresa: Söndag 5 augusti

Åter i Västerås: c:a 17:00

Reseledare: Lars Cedwall

Kostnad för resan: 7 000 kr

Tillkommer: Kost och logi, eventuella inträden samt andel i transportkostnader.