Gdynia Aerobaltic Airshow

Daisy är inbjuden till polska Aerobaltic Airshow 2018 som äger rum i Gdynia (Gdingen på tyska), på flottans flygbas Babie Doły. Flygplatsen öppnas för kommersiell trafik för att avlasta flygplatsen Lech Wałęsa i Gdansk. Detta firas med en stor flygshow såväl dag- som kvällstid dels på flygplatsen men också utmed östersjöstranden.

Vår grupp inkvarteras på prisvärt hotell i grannstaden Gdansk. Därifrån gör vi utflykter i samarbete med en svensktalande guide och resebyrå på plats. På checklistan står utflykt till den spektakulära långsmala halvön Hel, med sin dramatiska historia från andra världskriget. Besöket anknyter till det som vi upplevt under våra besök i Kaliningrad och Memel med Kuriska Näset. En möjlighet till perspektiv på historiekunskaperna!

Vi besöker även Westerplatte i Gdansk, där Tyskland gjorde ett av andra världskrigets första angrepp mot Polen. Vi ser på gamla stan och varvet där Polens frigörelse från det bolsjevikiska förtrycket inleddes under Lech Wałęsas ledning.

Givetvis återbekantar oss med det lika välsmakande som svåruttalade polska kökets rätter. Kanske kombinerat med en liten Żołądkowa Gorzka?

Resfakta

Flight 180

Avresa: Fredag 17 augusti

Avgångstid Västerås: 09:00

Åter i Västerås: Söndag 17 augusti, 18:00

Reseledare: Lars Cedwall

Kostnad för flyg: 6 000 kr

Tillkommer: Kost, logi och lokala transporter samt arrangemang på plats.